Olej z nasion czarnuszki od Majru

20.00

Nierafinowany zimnotłoczony olej z nasion czarnuszki o właściwościach przeciwzapalnych, antybakteryjnych i przeciwgrzybiczych.

Na stanie

Opis

Olej z nasion czarnuszki (czarnego kminu)

Naturalny olej otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki. Czarnuszka znana i ceniona była już w starożytnym Egipcie i nazywana jest złotem Faraonów. Olej z jej nasion dobrze się rozprowadza, szybko wchłania, może być stosowany na dzień i na noc również na włosy i skórę głowy. Chroni przed poparzeniem słonecznym a także łagodzi podrażnienia. Jest bardzo cennym olejem do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, ze zmianami skórnymi i AZS. Posiada działanie przeciwzapalne, antybakteryjne, przeciwgrzybiczne. Ponadto chroni skórę przed wolnymi rodnikami i spowalnia procesy starzenia się skóry.

ZASTOSOWANIE:

  • skóra tłusta, trądzikowa, alergiczna
  • zamiast kremu do twarzy
  • szybko się wchłania
  • ma właściwości przeciwzapalne, antybakteryjne, przeciwgrzybiczne
  • pomaga w pielęgnacji skóry z problemami i AZS

SPOSÓB UŻYCIA:

  • niewielką ilość oleju nanieść na lekko wilgotną skórę, wmasować
  • stosować rano i wieczorem
  • nadaje się pod makijaż
  • można stosować pojedynczo lub mieszać z innymi olejami
  • po zmieszaniu z kwasem hialuronowym otrzymamy nawilżające serum

INCI: Nigella Sativa Seed Oil

Pojemność: 30 ml

Producent: Majru

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Olej z nasion czarnuszki od Majru”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *